Crematorium en Gedenkpark De Nieuwe Ooster

Het rijksmonumentale aulagebouw heeft sinds 2013 een nieuwe aanbouw met crematorium. Vanuit de grote aula kan de kist met de overledene als afsluiting van de plechtigheid op indrukwekkende wijze omhoog gaan. Een uniek ritueel dat veel nabestaanden als zeer bijzonder ervaren.

Bureau BiermanHenket architecten ontwierp de aanbouw aan de aula met ruimte voor het nieuwe ritueel. Als een van de meest toonaangevende architectenbureaus van dit moment zijn zij gespecialiseerd in nieuwbouw aan oudbouw. Een groot, aansprekend project van het bureau is bijvoorbeeld de aanbouw aan het Teylersmuseum in Haarlem of het Nieuw Fries Museum in Leeuwarden.

Het originele orgel en de oorspronkelijke stoelen zijn bewaard gebleven en onderdeel van het Rijksmonument. De aula leent zich uitstekend voor een passend afscheid. U kunt de aankleding regelen zoals u dat graag ziet, bijvoorbeeld met foto’s of persoonlijke zaken van de overledene. De grote aula heeft 70 zitplaatsen. De muziekkeuze kan uiteraard geheel naar eigen smaak geregeld worden. Bovendien kunnen wij opnames maken.

Bij een begrafenis wordt de overledene na afloop van de plechtigheid over de Laan naar de Hemel naar de laatste rustplaats gebracht.